nieuws

Utrechters grijpen nieuwjaarsnacht aan voor verzekeringsfraude

Schade 5412

Na drie schades in een paar maanden tijd schoot de prijs van de autoverzekering de lucht in. “De premie wordt 240 euro, het moet echt dit weekend gebeuren”, appte Salima S. aan haar toenmalige vriend Khalid A. Op 30 december vorig jaar stuurde ze: “Als je het morgen kan regelen, graag.” Tijdens de nieuwjaarsnacht brandt de auto uit. In een rechtszaak waarover het AD bericht, eist het OM celstraffen van 3 en 4 maanden tegen de verdachten.

Utrechters grijpen nieuwjaarsnacht aan voor verzekeringsfraude

“De auto van je vriendin was aan zijn einde toe, dus de 4400 euro die de verzekering heeft uitgekeerd na de brand was mooi meegenomen”, zei de officier van Justitie over de schadevergoeding van Aegon. Volgens de verdachte gingen de berichtjes over de hulp die hij had aangeboden bij het verkopen van de auto, omdat zijn vriendin de belasting en verzekering niet meer kon betalen.

Jerrycan

Ex-vriendin Salima verklaarde echter dat Khalid en de andere verdachte Mohammed M. vlak na de brand contact hadden. Mohammed zou bevestigd hebben dat het gelukt was. Op de jerrycan naast de uitgebrande auto werd bovendien het dna van Mohammed gevonden. Volgens zijn advocaat kon dat ook betekenen dat hij de jerrycan alleen had uitgeleend.

Celstraf

De officier van Justitie neemt het de verdachten vooral kwalijk dat ze bijdragen aan een gevoel van onveiligheid door juist de nieuwjaarsnacht te kiezen voor de brand. Om die reden vindt het OM alleen een taakstraf niet voldoende voor de verzekeringsfraude. De uitspraak volgt op 23 mei.

Reageer op dit artikel