nieuws

Themapark rond Ark van Noach claimt schade door overvloedige regenval

Schade 1613

Een Amerikaans themapark rond de Ark van Noach ligt in de clinch met zijn verzekeraar over de vergoeding van waterschade. Het bijbelse pretpark Ark Encounter kreeg te maken met schade na overvloedige regenval. De rechtszaak bracht het conflict waarover Trouw vandaag bericht in de publiciteit. Het park zelf had wat moeite de ironie ervan in te zien. In een verklaring benadrukt het dat de schade niet de replica van de ark zelf betreft, maar een toegangsweg naar het park.

Themapark rond Ark van Noach claimt schade door overvloedige regenval

Door de regenval was een deel van de weg richting de entree van het park in Kentucky verzakt. Om toekomstige problemen te voorkomen, werd een betonnen wal aangelegd. Kosten: 1 miljoen euro. De verzekeraar wees de claim af omdat schade het door constructie- of ontwerpfouten uitsluit van dekking.

Discriminatie

Het park dat draait om een levensgrote Ark van Noach-replica van 150 meter lang en 22 meter breed. Ark Encounter is niet onomstreden. De 900 medewerkers moeten een verklaring ondertekenen waarin ze toezeggen regelmatig de kerk te bezoeken, de evolutieleer af te wijzen en homoseksualiteit als een zonde te beschouwen. Vanwege de discriminatie in het aannamebeleid krijgt het park geen subsidies van de Amerikaanse overheid.

Reageer op dit artikel