nieuws

Tesla gaat zelf autoverzekeringen verkopen

Schade 5137

Autofabrikant Tesla heeft bij de Amerikaanse toezichthouder een aanvraag ingediend om zelf verzekeringen te kunnen verkopen. Oprichter Elon Musk kondigde vorige maand al aan dat hij de mogelijkheden aan het onderzoeken was om zelf een verzekering te lanceren die goedkoper is dan de huidige producten. De Wall Street Journal ontdekte vandaag dat Tesla een aanvraag heeft ingediend bij de toezichthouder.

Tesla gaat zelf autoverzekeringen verkopen

Om de verzekeringen aan te bieden wil Tesla samenwerken met de Amerikaanse verzekeraar Markel en een niet bij naam genoemde partij. De fabrikant verwacht goedkoper te kunnen zijn dan reguliere verzekeraars omdat het meer kennis heeft over de veiligheid van de auto’s. Of dat ook betekent dat Tesla data over het rijgedrag van klanten zal gebruiken voor de premiestelling, is niet bekend. Musk zei bij de kwartaalcijferpresentatie dat verzekerden niet als een gek met de auto moeten rijden. “Of dat kunnen ze wel doen, maar dan zal hun verzekeringspremie hoger zijn.”

‘Niet naar Europa’

In Nederland worden consumenten op de website van de fabrikant doorverwezen naar InsureMyTesla. Een samenwerking die Tesla heeft met Victor Insurance, een onderdeel van Marsh. Volgens directeur Rogier Seinstra heeft de Amerikaanse stap geen invloed op de Nederlandse markt. “Dit komt niet in dezelfde vorm naar Europa. Tesla is heel tevreden over de performance van Marsh hier.” Seinstra zegt momenteel met de autobouwer in gesprek te zijn om de Europese samenwerking te intensiveren.

Reageer op dit artikel