nieuws

Schorsen motorrijtuigenverzekering niet zonder risico voor verzekeraar

Schade 2459

Het schorsen van een motorrijtuige verzekering is niet altijd zonder risico voor een verzekeraar. NH1816 moet een klant ruim €400 vergoeden, omdat de verzekeraar niet kan aantonen dat zijn klant een aanmaningsbrief heeft gekregen om de verzekeringspremie te voldoen.

Schorsen motorrijtuigenverzekering niet zonder risico voor verzekeraar

NH1816 schorste in augustus 2017 de motorrijtuigenverzekering van een klant, omdat deze de premie niet tijdig had betaald. De premie wordt normaal gesproken maandelijks automatisch geïncasseerd. De klant kwam er pas in november achter dat zijn auto niet meer verzekerd toen hij een boete van €409 ontving van de RDW.

Incasseren niet mogelijk

De verzekeraar zou begin september per e-mail een brief hebben gestuurd naar de klant waarin wordt gemeld dat het incasseren van de premies voor de verzekering in augustus niet mogelijk was. De klant moest daarop de premie zelf overmaken, omdat een automatische incasso niet wordt herhaald.

Klacht bij Kifid

Hij diende daarop een klacht in bij Kifid, die hem nu in het gelijk heeft gesteld, omdat de verzekeraar op geen enkele manier kon aantonen dat de klant een aanmaningsbrief heeft ontvangen met het verzoek de premie alsnog te voldoen. Overigens had de klant in het verleden vaker aanmaningen toegestuurd gekregen, die hij altijd direct betaalde. De uitspraak van de geschillencommissie van Kifid is bindend.

Duiding bij uitspraken in de am:kifid-uitsprakenbank

In de am:kifid-uitsprakenbank voorzien advocaten van drie kantoren de Kifid-uitspraken die op am:web zijn gepubliceerd van een juridische toelichting. Dat kan een duiding zijn van het vonnis, of een praktijkles die eruit getrokken kan worden. De database wordt wekelijks aangevuld met nieuwe uitspraken plus duidingen. Ga naar https://kifiduitspraken.amweb.nl/.

Reageer op dit artikel