nieuws

Gavin en DAS introduceren risk-sharing voor juridische hulp

Schade 1170

Insurtech Gavin brengt samen met rechtsbijstandverzekeraar DAS een nieuw product op de markt: Gavin Legal. Hiermee kunnen consumenten zich volgens het risk-sharingmodel verzekeren voor de eerste drie stappen van rechtsbijstand. Procederen is niet gedekt.

Gavin en DAS introduceren risk-sharing voor juridische hulp

“Gavin Legal is onze technologische innovatieslagkracht gecombineerd met de juridische ervaring van DAS”, zegt Pieter Ottevanger (foto) van Gavin. De insurtech biedt al schadeproducten voor telefoon, fiets en reis aan volgens het model van risk-sharing. Dat houdt in dat deelnemers alleen een bijdrage betalen als een van de Gavin-klanten schade heeft. Claimt niemand, dan is de premie voor de afgelopen maand nul euro.

Standaardbijdrage niet op nul

Omdat Gavin Legal een complexer product is, geldt hier geen standaardbijdrage van nul euro, zegt Ottevanger. Verzekerden betalen sowieso € 2,50 per maand. Als er schades zijn kan dit oplopen tot maximaal € 12,50. “Het is op dit moment moeilijk te voorspellen wat de gemiddelde premie voor gebruikers zal zijn”, aldus Ottevanger.

Voor die premie krijgt een klant dekking voor de eerste drie fases van juridische hulp bij conflicten op het gebied van wonen, werk en aankopen. Juridisch experts van DAS beoordelen het conflict, analyseren vervolgens de situatie en geven advies over de kans op succes en kunnen bovendien onderhandelen en bemiddelen bij het geschil.

Procederen

De vierde stap, procederen, is niet gedekt. Dat zou de dekking te duur maken voor de deelnemers, zegt Ottevanger. Volgens hem is het wel mogelijk om in een vroege fase nog on demand via DAS hulp bij het procederen bij te kopen. Daarbij is het niet erg dat die service pas wordt afgesloten nadat het conflict is ontstaan. Ottevanger: “Je hebt immers al via Gavin en DAS een rechtsbijstandproduct. Het is hiervoor wel zaak dat de situatie vooraf goed wordt beoordeeld.”

Reageer op dit artikel