nieuws

Aegon neemt 25%-belang in serviceprovider Risk

Schade 3135

Het Aegon Growth Capital Fund heeft 25 procent van de aandelen van Risk Verzekeringen gekocht. Risk ondersteunt financieel adviseurs in hun bedrijfsvoering met digitale oplossingen.

Aegon neemt 25%-belang in serviceprovider Risk

Risk is een insurtech serviceprovider en volmachtbedrijf voor financieel adviseurs, online labels en verzekeraars. Risk voert onder meer administratieve verwerking van polissen en claims uit voor adviseurs, opdat zij zich volledig kunnen richten op hun kerntaak. Daarnaast zet Rirsk digitale oplossingen in bij verschillende bedrijven waar het belangen in heeft, zoals Overstappen.nl, Dekredietmakelaar.nl en Autoverzekering.nl.

Strategische investeerder

“We zijn in de zoektocht naar een strategische investeerder uitgekomen bij het Growth Capital Fund van Aegon omdat zij buiten de bestaande Aegon-organisatie opereren als financiële partner en een duidelijke industrievisie en -expertise hebben, waardoor we zelfstandig ons volledig kunnen focussen op versnelde groei en innovatie”, aldus de Risk-oprichters Harm Vollmuller en Peter Schokker.

Klant kijkt, kiest en koopt

“Het uitgangspunt van Aegon in de distributie is dat de klant kijkt, kiest en koopt”, zegt ceo Maarten Edixhoven van Aegon Nederland. “Daarom wil Aegon op meerdere onderdelen in de keten actief zijn, bijvoorbeeld door meer via verschillende distributievormen aan te bieden. Maar ook om met meerdere proposities op meerdere segmenten actief te zijn. Om te innoveren investeert Aegon in vernieuwende spelers in de markt.”

Eerdere investeringen

De transactie komt tot stand vanuit het Aegon Growth Capital Fund en past in een reeks van eerdere investeringen. “Aegon Growth Capital investeert in Europa in innovatieve en visionaire bedrijven zoals Risk, die succesvol inzetten op digitalisering en betere distributie en service vormen”, aldus Gijs Jeuken, ceo van het fonds. Eerdere investeringen in Nederland waren Dynamic Credit en Romeo Financiële Dienstverlening, ook bekend van Finzie.

Reageer op dit artikel