nieuws

Aantal schademeldingen beving op bijna 2000

Schade 296

Bij het schadeloket van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) zijn tot zondag 17.00 uur bijna 2000 meldingen van schade binnengekomen na de beving van woensdag. De aardschok, waarvan het epicentrum in Westerwijtwerd lag, had een kracht van 3,4.

Aantal schademeldingen beving op bijna 2000

Zestig van de klachten gingen over een acuut onveilige situatie (AOS). Na onderzoek zijn tien daarvan gegrond verklaard en op die locaties worden extra veiligheidsmaatregelen genomen. Bij een AOS gaat het bijvoorbeeld om scheve muren of krakende en onveilige constructies.

Schadeloket

Het schadeloket is normaal niet bemand op zondag, maar nu wel omdat de beving deze week plaatsvond. Vrijdag waren er al ruim 1.100 schademeldingen binnen.

Reageer op dit artikel