nieuws

Van Ameyde neemt McAusland Turner over

Schade 453

Van Ameyde versterkt met de overname van McAusland Turner Marine Surveyors & Consultants de schade-expertisediensten in de Engelse transportschademarkt.

Van Ameyde neemt McAusland Turner over

Met kantoren in grote havens in het Verenigd Koninkrijk zorgt McAusland Turner voor de gewenste sterke vertegenwoordiging in de transportschademarkt. Daarmee vult het bedrijf ook de bestaande non-marine schade-expertisediensten van Woodgate & Clark voor de zakelijke markt in het Verenigd Koninkrijk aan.

Aandelenoverdracht

De overname vindt plaats door middel van een aandelenoverdracht. Er zijn geen gevolgen voor het personeel of het management. “Dankzij onze gezamenlijke visie om de transportverzekeringsmarkt te voorzien van hoge kwaliteit dienstverlening, kunnen wij juist groeien en de werkgelegenheid garanderen”, zegt Albert Weatherill, Managing Director van McAusland Turner. Het bedrijf zet de werkzaamheden voort vanuit de bestaande kantoren in Hull, Grimsby, Newcastle, Bristol en Ipswich. Bovendien wordt binnenkort een kantoor in de Britse hoofdstad geopend.

Aanvullende markten

De markten van Van Ameyde en McAusland Turner zijn aanvullend. “De acquisitie past binnen de strategie van Van Ameyde om het netwerk van complexe en zakelijke schade-expertise te vergroten”, aldus Bob de Bruijn, lid van de Raad van Bestuur van Van Ameyde. “Aangezien het Verenigd Koninkrijk de grootste transportverzekeringsmarkt is, is uitbreiding van ons transportschadenetwerk naar dit land essentieel. McAusland Turner past qua kwaliteit én identiteit perfect bij ons.”

Netwerk transportschade-expertisebureaus

Met Van Ameyde krijgen McAusland Turner en haar klanten toegang tot het netwerk van transportschade-expertisebureaus van Van Ameyde in Europa. Dit netwerk bestaat uit Nederland, België, Zweden, Denemarken, Finland, de Baltische staten, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland.

Reageer op dit artikel