nieuws

Schreuder Verzekert gaat freelance horecapersoneel per uur verzekeren

Schade 1597

Freelance horecapersoneel dat via online werkplatform Temper opdrachten aanneemt, kan zich vanaf eind deze maand per gewerkt uur verzekeren. De aansprakelijkheidsverzekering gaat waarschijnlijk rond de 30 cent per uur kosten. Het platform biedt de dienst aan in samenwerking met het Rotterdamse verzekeringskantoor Schreuder Verzekert. De oplossing wordt aangeboden vanuit het volmachtsbedrijf. Schreuder heeft de intentie om zzp’ers die veel van de verzekering gebruik maken een doorlopende oplossing te bieden.

Schreuder Verzekert gaat freelance horecapersoneel per uur verzekeren

“Het is innovatief”, zegt Joop Korver, directeur marketing van Schreuder Verzekert. “We sorteren voor op de groeiende markt van dit soort online platformen. De arbeidsgerelateerde verzekeringen sluiten daar moeilijk op aan.” Korver legt uit hoe het werkt. Een freelancer kan via Temper een opdracht accepteren. Die duurt bijvoorbeeld vier uur. Als hij de klus aanneemt, wordt hij doorgeleid naar de website van Schreuder waar hij op vrijwillige basis een aansprakelijkheidsverzekering kan aanvragen. Het administratieve proces verloopt verder automatisch via de API van Schreuder.

Acceptatie

Schreuder voert vervolgens eenmalig een acceptatiecheck uit voor de freelancer, die daarna in volgende opdrachten automatisch geschiedt. Ook als het werk uitloopt, blijft de freelancer gewoon verzekerd.

Volgens Korver wordt de aansprakelijkheidsverzekering voor freelance personeel steeds belangrijker. “Grote internationals willen bijvoorbeeld alleen maar mensen die daadwerkelijk een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Als de gebruiker daar toestemming voor geeft, kunnen wij zo’n opdrachtgever een bevestiging geven dat de deelnemer verzekerd is.”

Onderzoek

Temper deed een onderzoek onder de gebruikers van het platform. Daarin gaf 80 procent van de deelnemers aan dat het geïnteresseerd is in het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. “Wij zullen onze gebruikers er nadrukkelijk op wijzen dat de mogelijkheid open staat”, zegt Temper-oprichter Niels Arntz tegen vakblad Misset Horeca. “Nu wijzen we mensen die een profiel aanmaken er al heel duidelijk op dat ze niet verzekerd zijn. Niet voor aansprakelijkheid, maar ook niet voor arbeidsongeschiktheid.” 

Reageer op dit artikel