nieuws

OOM ontwikkelt polis voor moeilijk verzekerbare horecazaken

Schade 1213

Horeca-ondernemers die vanwege de aard of de ligging van hun bedrijf moeilijk verzekerbaar zijn, kunnen sinds deze maand terecht bij OOM Verzekeringen. De doelgroep van de nieuwe horecaverzekering zijn volgens OOM bedrijven met een verhoogd moreel of materieel risico, zoals shoarmazaken, studentenkroegen en snackbars. Maar bijvoorbeeld ook bedrijven die gevestigd zijn naast een bedrijf met zo’n verhoogd risico.

OOM ontwikkelt polis voor moeilijk verzekerbare horecazaken

“Als het economisch goed gaat, stappen reguliere verzekeraars van het maatwerk af”, zegt persvoorlichter Chantal Deen. “We merken nu dat dit soort horeca-ondernemingen zich vaker tot ons wenden.” Om die toestroom beter van dienst te zijn, werd de horecaverzekering ontwikkeld. “Er was bijvoorbeeld heel veel vraag om kasgeld te kunnen verzekeren. Dat konden we niet, want dat zat niet in de combinatiepolis. In de horecaverzekering zit het wel”, zegt Deen.

Bestaande klanten

Behalve kasgeld tot een maximum van 5.000 euro, is ook de dekking voor koelschade verbeterd. De verzekeraar laat ook bestaande horecaklanten profiteren van de nieuwe verzekering. OOM verwacht dat zij met een horecaverzekering goedkoper uit zullen zijn dan met hun oude combinatiepolis. De horecaverzekering is er in een basis-, uitgebreid-, en extra uitgebreid-variant. De verzekering is sinds vorige week af te sluiten.

Reageer op dit artikel