nieuws

Ook Dela haalt neus op voor Yarden-portefeuille

Schade 7159

Uitvaartverzekeraar Yarden heeft zich ter overname aangeboden bij concurrent Dela. Net als eerder ASR en het Amerikaanse TPG houdt Dela de boot voorlopig af. Dat zegt Dela-directeur Edzo Doeve in een interview met de Telegraaf. Volgens Doeve moet de vereniging Yarden eerst zelf de ledenproblemen oplossen voor een eventuele overname aan de orde kan komen. “Dat gaan wij niet doen”, aldus Doeve.

Ook Dela haalt neus op voor Yarden-portefeuille

“Wij zijn benaderd”, zegt Doeve gevraagd naar de mogelijkheid dat Dela de concurrent overneemt. Volgens de directeur zijn er echter problemen bij Yarden waar Dela niet mee opgezadeld wil worden. “Dat zij oude toezeggingen niet kunnen betalen omdat een deel van de polishouders buitengewoon bevoordeeld is met een goudgerande deal, moeten ze oplossen door premies of dekking aan te passen.” Een overname kan volgens Doeve alleen nog in beeld komen als Yarden zelf de dialoog met de leden aangaat en het probleem oplost. “Dan staat onze deur altijd open om hierover te praten.”

België

Doeve ziet dat de uitvaartverzekeringsmarkt in Nederland alleen maar afneemt. Voor groei kijkt Dela daarom vooral naar het buitenland. “Van de 100.000 extra polissen in 2018 kwamen er 60.000 uit het buitenland. Vooral in België groeien we hard, met ongeveer 30.000 per jaar. We zijn daar marktleider omdat die producten er amper bestonden. Via campagnes met Koen Wauters kent inmiddels de helft van de Belgen ons. In Duitsland gaan we in ons tweede jaar naar 20.000 klanten en we willen straks jaarlijks ook met 30.000 groeien.”

Reageer op dit artikel