nieuws

NVGA am: Innovatieprijs (4): Infofolio wil meer grip geven op de volmachtportefeuille

Schade 1437

Vijf bedrijven zijn nog in de race om op 10 april de NVGA am: Innovatieprijs te winnen. In aanloop naar de prijsuitreiking stellen we ze voor. Vandaag Walter de Groot van Infofolio. Met de nieuwe Adresscan 360 managementmonitor wil hij volmachtkantoren grip geven op de eigen portefeuille. “Als je beter op de hoogte bent van risico’s, kun je daadkrachtiger schades voorkomen.”

NVGA am: Innovatieprijs (4): Infofolio wil meer grip geven op de volmachtportefeuille
Foto: Raphaël Drent

Wie is mijn klant? Wat is het risicoprofiel? Wat is mijn aanwas en royement per kwartaal? Is er sprake van over- of onderverzekering? Op deze vragen moet de Adresscan 360 volmachtbedrijven in één oogopslag antwoord kunnen geven, betoogt De Groot. “Er zit ook een marketingaspect aan: wat is je totale verzekerde som in je portefeuille en wat is je aandeel in heel Nederland? Dat gaat leiden tot het genereren van nieuwe leads.”

Bouwkundige risico’s

Infofolio maakt voor de Adresscan 360 gebruik van econometrische modellen voor herbouw- en inboedelwaarde, aangevuld met gegevens uit openbare landelijke databases. Zo zijn er onder andere gegevens van Funda opgenomen. “Hiermee wordt het mogelijk de individuele portefeuille te analyseren in de context van heel Nederland.”

Gebruikers krijgen onder andere inzicht in bouwkundige risico’s, inbraakgevoeligheid en de verhouding tussen herbouwwaarde en WOZ-waarde. Aan de hand van selecties van object- en klantkenmerken kunnen kantoren verdere analyses uitvoeren. “Daarmee kunnen ze sturen op primaire operationele processen”, aldus De Groot. “Wat wij zeggen is: probeer zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van de risico’s van je klanten. Hoe beter je op de hoogte bent, hoe daadkrachtiger je schades kunt voorkomen.”

Onderverzekerde polissen

Volgens De Groot maakt de Adresscan 360 volmachtbedrijven slagvaardiger en maakt het de rol van de adviseur groter. “Je krijgt inzicht in rendementverbeteringen en commerciële kansen en het wordt makkelijker om te voldoen aan de zorgplicht. Je ziet namelijk ook waar onderverzekerde polissen zitten.” Op dit moment richt het bedrijf zich nog vooral op particuliere relaties, omdat de zakelijke markt complexer is. Dat vergt meer tijd, zegt De Groot. Wel inventariseert Infofolio momenteel al de mogelijkheden voor VVE-portefeuilles.

Ook Building Blocks, Solera, Perfect Day en Deck zijn genomineerd voor de NVGA am: Innovatieprijs 2019. Op 10 april tijdens de Marktdag Volmachten van de NVGA maakt de jury bekend wie van de vijf met de prijs aan de haal gaat. Vorig jaar ging de prijs naar Openclaims dat met een schadeveiling en verhaalservice de schadelast terugdringt.

Reageer op dit artikel