nieuws

Nieuwe woonverzekering ANWB levert camera en bewegingssensoren mee

Schade 2299

ANWB introduceert per vandaag een nieuwe woonverzekeringspakket. De Veilig van Huis Woonverzekering combineert een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering. Bijzonder is dat een klant ook een veiligheidspakket krijgt, bestaande uit een beveiligingscamera, twee bewegingssensoren, twee watersensoren en een wifi-hub waar alle apparaten mee in verbinding staan. Via een app kan een verzekerde zijn huis zo op afstand in de gaten houden.

Nieuwe woonverzekering ANWB levert camera en bewegingssensoren mee

Als één van de sensoren een mogelijke inbraak of waterschade detecteert, krijgt de klant een melding in zijn app. Die melding wordt opgevolgd door een sms, geautomatiseerd telefoongesprek en uiteindelijk ook een belletje van de ANWB Alarmcentrale. Als die de verzekerde niet te pakken krijgt, wordt één van de vooraf opgegeven contactpersonen benaderd.

Eigendom

Het veiligheidspakket wordt kosteloos door een monteur geïnstalleerd. De apparatuur blijft overigens wel eigendom van ANWB. Als de verzekering opgezegd wordt, dient de klant alles weer terug te sturen. Het veiligheidspakket is ook niet gratis. De verzekerde betaalt € 12,50 per maand voor de set. In ruil daarvoor krijgt hij wel 10 procent korting op de woon- en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Reageer op dit artikel