nieuws

Jongeren betalen dubbel zo veel voor hun autoverzekering

Schade 829

Jongeren onder de 25 jaar oud betalen ongeveer dubbel zoveel voor hun autoverzekering als volwassenen. Onderzoek van goedkoopsteautoverzekering.net wijst dat uit.

Jongeren betalen dubbel zo veel voor hun autoverzekering

In het onderzoek heeft de vergelijkingssite premieberekeningen van jongeren onder de 25 jaar oud vergeleken met die van 25-plussers. Hiervoor zijn tien verschillende automerken met elkaar vergeleken. Voor elke type auto betalen de jongeren bijna twee keer zoveel premie als de volwassenen. Bij Mitsubishi is het prijsveschil het grootst.

Jongeren en 70-plussers rijden meer schade

Dat jongeren meer schade rijden is een reden dat de premie hoger ligt. Jongeren zijn vaker betrokken bij een ongeluk en ook de letselschade neemt toe. Automobilisten boven de 70 jaar veroorzaken eveneens meer ongelukken, maar betalen niet zoveel premie als jongeren. Volgens de vergelijkingssite komt dit waarschijnlijk omdat die groep al veel schadevrije jaren heeft opgebouwd.

Reageer op dit artikel