nieuws

Independer: Automobilist onnodig duur verzekerd

Schade 2090

Het gros van de  autobezitters blijft lang bij dezelfde verzekeraar zitten. Ook na de aanschaf van een andere auto of een verhuizing, terwijl er juist dan vaak een beter passende verzekering te vinden is bij een andere verzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek van Independer.

Independer: Automobilist onnodig duur verzekerd

De vergelijkingswebsite stelt dat automobilisten vaak onnodig te veel betalen voor hun verzekering. “Welke auto je hebt en waar je woont zijn factoren die veel invloed hebben op de premie.” Volgens Independer geeft 70% van de mensen die een andere auto aanschaffen zonder verder onderzoek het nieuwe kenteken door aan zijn huidige verzekeraar. “Deze groep kijkt dus niet of andere verzekeraars in de markt een betere premie bieden.”

Premiegevolgen

Ditzelfde gebeurt bij verhuizingen. Bij 72% van de verhuizingen geven consumenten alleen maar een adreswijziging door aan hun autoverzekeraar, ongeacht de premiegevolgen voor hun verzekering.

Autoverzekeraars kijken naar verschillende combinaties van factoren bij het bepalen van een premie. Leeftijd, adres en schadeverleden van de klant, maar ook autotype, -model en -leeftijd spelen hierin een belangrijke rol. Elke verzekeraar weegt deze factoren op zijn eigen manier. Hierdoor is iedere individuele autoverzekering maar voor heel specifieke doelgroepen interessant. “Verandert er iets aan je situatie? Dan val je snel weer buiten deze doelgroep. Het gevolg is dat je juist duurder uit bent en waarschijnlijk beter af bent bij een andere verzekeraar.”

Reageer op dit artikel