nieuws

FBTO lanceert rijgedragpolis

Schade 2642

Verzekeraar FBTO brengt een rijgedragverzekering met mobiele app op de markt. Automobilisten met een nette rijstijl kunnen aan het eind van de maand een deel van de betaalde premie terugkrijgen.

FBTO lanceert rijgedragpolis

Volgens FBTO biedt een mobiele app meer mogelijkheden dan een stekker in de auto die enkele andere verzekeraars gebruiken om rijdgedrag bij te houden. “Een van de factoren om de bonus te berekenen, is bijvoorbeeld het telefoongebruik in de auto. Dit wordt met een ingebouwd apparaat zoals een dongel niet gemeten”, aldus marketingmanager Rogier de Weerd.

Jongeren en ex-leaserijders

De korting op de nieuwe autoverzekering kan bij goed rijgedrag oplopen tot 30% van de betaalde basispremie. De verzekeraar stort dat aan het eind van elke maand terug. FBTO richt zich met de nieuwe rijgedragpolis vooral op automobilisten met weinig schadevrije jaren, zoals jongeren en voormalige leaserijders.

Onder andere de ANWB en Fairzekering brachten al eerder een rijgedragverzekering op de markt. Marktonderzoeksbureau GfK voorspelde drie jaar geleden dat in 2020 één op de vier automobilisten een rijgedragpolis zou hebben.

Reageer op dit artikel