nieuws

Consumentenbond ziet extreme prijsverschillen in fietsverzekeringen

Schade 2548

De kosten voor het verzekeren van een fiets lopen sterk uiteen. De Consumentenbond deed een onderzoek naar de prijsniveaus van verzekeraars en constateerde dat de premie van de duurste partij tot zes keer hoger kan zijn dan de goedkoopste. Over de hele linie noteerde de Consumentenbond Allianz als beste koop. Kingpolis en Univé zijn iets duurder, maar hebben volgens de bond betere voorwaarden.

Consumentenbond ziet extreme prijsverschillen in fietsverzekeringen

Als ijkpersoon gebruikte de bond een 40-jarige Rotterdammer die zijn e-bike van 2.500 euro wil verzekeren. Het aanbod van Allianz bedraagt 74 euro per jaar. Enra Optimaal rekent voor hetzelfde type verzekering 210 euro. Interpolis zit waarschijnlijk niet te wachten op kostbare e-bikes in een grote stad, de premie van het Achmea-label is ruim zes keer hoger dan het aanbod van Allianz: 459 euro per jaar.

Platteland

Zou de 40-jarige ijkpersoon niet in Rotterdam wonen maar in Ootmarsum, dan rekent Interpolis een bedrag van 94 euro per jaar. Andere verzekeraars hebben minder grote verschillen tussen stad en platteland: Allianz kan 23 procent goedkoper zijn en bijvoorbeeld de ANWB haalt 14 procent van de prijs af. Tot slot raadt de bond fietsers aan om niet zomaar een verzekering te sluiten bij de dealer, maar ook de andere kanalen goed te onderzoeken.

Reageer op dit artikel