nieuws

Augmented reality app moet kinderen en volwassenen bijspijkeren over dode hoek

Schade 676

Bijna de helft van de volwassen fietsers gaat volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) in de dode hoek van een groot voertuig staan. Vier op de tien weten bovendien niet dat tractors en shovels ook een gevaarlijke hoek kennen. Daarom lanceert VVN een app die dodehoeksituaties op de keukentafel projecteert.

Augmented reality app moet kinderen en volwassenen bijspijkeren over dode hoek

Volgens Veilig Verkeer Nederland blijkt uit eigen onderzoek dat kennis over de dode hoek bij veel volwassenen is weggezakt. De verkeersveiligheidsorganisatie heeft daarom de app ‘Uit de hoek’ gemaakt. Met die app hoopt VVN kinderen en via hen de ouders op te voeden over hoe ze zich veilig moeten gedragen in dodehoeksituaties.

Verkeersopvoeding

De app maakt gebruik van augmented reality, een techniek waarmee verkeerssituaties worden geprojecteerd op de tafel. Spelers van de app zoeken met hun ouders naar schoolspullen die onderweg naar huis uit hun schooltas zijn gevallen. Hierbij komen ze steeds in dodehoeksituaties terecht. “Met deze app hopen we via de kinderen volwassenen te bereiken. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken”, zegt VVN-bestuurslid Dimitri Jongeneel. Volgens hem sluit de app bovendien aan bij de behoefte van ouders om thuis aandacht te besteden aan de verkeersopvoeding.

Reageer op dit artikel