nieuws

Achmea neemt activiteiten Aegon in Slowakije over

Schade 1100

Achmea-dochter Union breidt uit in Slowakije. De verzekeraar meldt dat het de Slowaakse activiteiten van Aegon overneemt. De portefeuille die Aegon van de hand doet, bestaat uit zo’n 18.000 woonverzekeringen. De overname van de activiteiten moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder in Slowakije.

Achmea neemt activiteiten Aegon in Slowakije over

“Deze transactie sluit aan bij onze buitenlandstrategie, waarbij we onze kennis over digitalisering inzetten om marktposities verder te versterken. Daarbij richten we ons op schaalvergroting van schade- en zorgverzekeringen via het online kanaal en bancaire distributie”, zegt Robert Otto, lid van de raad van bestuur van Achmea, in het persbericht.

Robotisering

Achmea verwacht in Slowakije een snelle groei te kunnen bereiken. De verzekeraar zegt in 2018 al geïnvesteerd te hebben in het land, door onder meer robotisering in te zetten voor een betere klantbediening. Behalve in Nederland is Achmea in vijf andere landen actief. Griekenland, Turkije, Slowakije, Canada en Australië. De buitenlandse omzet bedroeg in 2018 ongeveer 1,1 miljard euro.

In het buitenland worden de schade- en zorgverzekeringen van Achmea vooral via banken of direct online gedistribueerd.

Reageer op dit artikel