nieuws

Opnieuw sterke omzetstijging elipsLife

Schade 813

De Zwitserse verzekeraar elipsLife heeft vorig jaar met een groei van 17% wereldwijd de grens van 1 miljard dollar premieomzet doorbroken. Dat is mede te danken aan sterke groei in Nederland.

Opnieuw sterke omzetstijging elipsLife

In euro’s zit elipsLife, actief met overlijdensrisico- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, nog net onder het miljard. Na herverzekering blijft er € 337 mln premie over. De winst is sterk gegroeid tot ruim € 10,5 mln, tegen nog € 113 mln in 2017. Dat komt vooral door goede resultaten in Ierland, waar een ziektekostenverzekering wordt aangeboden.

Benelux: 20% groei

De omzet uit kernactiviteiten is vorig jaar gestegen tot € 363 (284) mln. Nederland heeft een aandeel van 51% in de inkomsten, waardoor de omzet in ons land uitkomt op ruim € 185 mln. De totale omzet in de Benelux is met ruim 20% gegroeid. In de Nederlandse en Belgische markt is 28% groei geboekt, goed voor een marktaandeel van 4,5% in beide landen gezamenlijk. elipsLife haalt veel omzet uit de samenwerking met PPI’s, die zelf geen overlijdens- of aov-risico’s mogen dragen. Dat het aantal PPI’s is gedaald van negen naar zeven, heeft de omzet niet geraakt, aldus het bedrijf. Dit jaar staat de introductie van een nabestaandenproduct op de rol.

Behalve in de Benelux boekte elipsLife ook sterke groei in de thuisregio Zwitserland/Liechtenstein. Dit jaar betreedt elipsLife ook de Amerikaanse markt.

Reageer op dit artikel