nieuws

Mijnverzekeringenopeenrij geen lang leven beschoren: website vanaf mei offline

Schade 8058

Mijnverzekeringenopeenrij.nl houdt op te bestaan. De dienst die voorheen bekend was als Poliskluis zal vanaf 1 mei uit de lucht zijn. Volgens het Verbond van Verzekeraars was er onvoldoende capaciteit bij de verzekeraars om de website tot een volwaarde dienst te ontwikkelen. Het initiatief voor Mijnverzekeringenopeenrij werd al in 2012 genomen. In april vorig jaar ging het pas de testfase in. Volgens woordvoerder van het Verbond Oscar van Elferen heeft de ontwikkeling 2 tot 3 miljoen euro gekost.

Mijnverzekeringenopeenrij geen lang leven beschoren: website vanaf mei offline

“Het is gewoon balen”, zegt Van Elferen over het stopzetten. “We geloven nog steeds in het idee, maar op dit moment is het niet haalbaar.” Het plan voor een overzichtspagina met alle verzekeringen werd al vanaf de aankondiging door de markt met argusogen bekeken. Onder meer ASR en Nh1816 kondigden van tevoren al aan niet mee te zullen werken. “Met de commitment die vooraf was uitgesproken, konden we 80 procent van de verzekeringen opnemen. We zijn gestart met 60 procent, maar daar is het uiteindelijk ook bij gebleven.”

Capaciteit

De belangrijkste oorzaak voor het stopzetten is volgens het Verbond het gebrek aan capaciteit bij de verzekeraars. Dat moet volgens Van Elferen vooral gezocht worden aan de ICT-kant. “Het is verschillend per verzekeraar, maar er was vaak weinig ruimte op de ICT-kalender.” De ontwikkelingskosten van Mijnverzekeringenopeenrij vindt de woordvoerder niet helemaal verspeeld. “Verzekeraars hebben moderniseringsslagen gemaakt, die ze anders ook hadden moeten maken.”

Geen doorstart

In totaal hebben ongeveer 8.000 mensen een account aangemaakt op Mijnverzekeringenopeenrij. Die hebben volgens het Verbond inmiddels bericht gekregen dat ze nog tot 1 mei hebben om de website te gebruiken en hun verzekeringsoverzicht te downloaden. Volgens Van Elferen zijn er geen plannen voor een doorstart.

Reageer op dit artikel