nieuws

Letselschade-expert pocht met ‘recorduitkering’ op autostickers

Schade 3743

Successen moet je vieren. En dus beplakte een Enschedese letselschade-expert zijn auto met stickers met daarop een bedrag van ruim 8 ton, volgens hem de hoogste claim die in Nederland is uitgekeerd. Na kritiek van vakgenoten moest hij die bewering nuanceren.

Letselschade-expert pocht met ‘recorduitkering’ op autostickers

Een chauffeur die na een zwaar verkeersongeluk blijvend letsel aan zijn knie opliep en zijn leven lang regelmatig de vaatchirurg zal moeten bezoeken, krijgt een letselschade-uitkering van € 807.962. De expert die hem bijstond, vierde dit door stickers op zijn auto te plakken. Hij rijdt nu rond met de claim dat dit “het hoogste letselschadebedrag ooit” is in Nederland. Daarover berichtte RTV Oost woensdagavond.

Niet zaligmakend

Een paar uur later moest de Enschedeër die woorden al nuanceren. Collega’s adviseerden de regionale omroep onder andere via sociale media een en ander nog eens na te rekenen. “Er zijn letselschades geregeld voor veel hogere bedragen. Jammer dat ‘expert’ vakgebied op zo’n negatieve manier in de media brengt. Hoogte van bedrag is niet zaligmakend”, reageerde letselschadeadvocaat Edwin Bosch op Twitter.

Geconfronteerd met die kritiek, was de letselschade-expert voorzichtiger. “Dit is wel het hoogste bedrag in vergelijkbare zaken waarover is gepubliceerd. Ik sluit niet uit dat er zaken zijn waarin meer is uitgekeerd, maar daar is dan niets over naar buiten gekomen”, zei hij tegen RTV Oost. Vaak wordt bij letselschadeschikkingen afgesproken dat geen bedragen worden gecommuniceerd. Hij vindt de kritiek geen reden om de stickers van zijn bedrijfswagen te halen. Die blijven gewoon zitten, laat hij weten.

Reageer op dit artikel