nieuws

Goldman (ex-Mandema) op zoek naar overnames bij Söderberg

Schade 2585

Roland Goldman, voormalig CEO van Mandema & Partners, is in dienst getreden bij het Zweedse Söderberg & Partners. Dat is in ons land onder meer actief via pensioenadviesbedrijf Montae. Goldman wordt director M&A and Franchise Development.

Goldman (ex-Mandema) op zoek naar overnames bij Söderberg
Roland Goldman

Söderberg is in Zweden marktleider in pensioenadvies en zakelijke verzekeringen. Goldman heeft als taak de dienstverlening in de zakelijke verzekeringsmarkt in Nederland uit te breiden door overnames. Söderberg kwam begin 2017 de Nederlandse markt op door een partnerschap te sluiten met met employee-benefitsadviseur Floreijn. Later dat jaar werd pensioenadviseur Montae aan de groep toegevoegd. Dat zorgde volgens Söderberg voor een ruime verdrievoudiging van de omzet in ons land. Het Zweedse bedrijf wil graag sneller groeien en daar is Goldman voor aangetrokken. “Samen met zijn nieuwe collega’s uit Nederland en Scandinavië, zal Roland zich richten op het aantrekken van bedrijven en ondernemers die willen toetreden tot de Söderberg & Partners groep in Nederland door partnerships, joint ventures en overnames. Het doel is zowel de bestaande activiteiten uit te breiden als de dienstverlening voor zakelijke verzekeringen (risk insurance) op te bouwen.”

Snelle consolidatie

Goldman zegt onder de indruk te zijn van de sterke groei van zijn nieuwe werkgever in Scandinavië. “De Nederlandse markt ondergaat een snelle consolidatie en ik zie geen sterker platform dan Söderberg & Partners om in deze ontwikkeling een actieve rol te spelen.” Goldman (59) stond jarenlang aan het roer van Mandema & Partners, dat in 2016 door NN werd verkocht aan Van Lanschot Chabot. In het fusiebedrijf werd hij directeur Zakelijk Bedrijf. Begin dit jaar stapte hij op.

Söderberg & Partners bestaat sinds 2004 en is goed voor een omzet van ruim € 350 mln. CEO is medeoprichter Per-Olof Söderberg.

Reageer op dit artikel