nieuws

‘Bijna 80% past opstalverzekering niet aan na verbouwing’

Schade 1903

Veel Nederlanders passen hun opstal- en inboedelverzekering niet aan na een verbouwing of een wijziging van de inboedel. Bijna 4 op de 5 zelfstandig verzekerden vergeet na een verbouwing de opstalverzekering te updaten. Dat blijkt uit onderzoek onder duizend respondenten in opdracht van vergelijkingssite Pricewise.

‘Bijna 80% past opstalverzekering niet aan na verbouwing’

Vrijwel iedereen (99%) met een huur- of koopwoning heeft een inboedelverzekering. Een op de vier weet echter niet voor welke waarde de inboedel verzekerd is. Daarnaast heeft een op de drie de waarde niet aangepast nadat de inboedel veranderd is.

Opstal

Verder meldt het onderzoek dat van de mensen met een koopwoning 85% een opstalverzekering heeft afgesloten. Bijna de helft van de respondenten heeft wel eens iets verbouwd of gerenoveerd in of aan de woning, zoals de badkamer of de keuken. Daarna paste één of de vijf van de zelfstandig verzekerde respondenten de opstalverzekering aan.

Ook gezamenlijke opstalverzekeringen worden weinig aangepast na gezamenlijke verbouwingen van een Vereniging van Eigenaren. Een op de drie paste na zo’n verbouwing de verzekering niet aan en een kwart weet niet of dat gebeurd is.

Over- of onderverzekerd

“Veel Nederlanders hebben een inboedel- of opstalverzekering die niet meer op maat is”, waarschuwt Pricewise-directeur Hans de Kok. “Hierdoor betalen ze te veel premie wanneer ze oververzekerd zijn of lopen ze een verhoogd risico wanneer ze onderverzekerd zijn.” Een derde van de respondenten heeft een garantie tegen onderverzekering opgenomen. De helft weet dat niet.

Reageer op dit artikel