nieuws

Aon opent nieuw kenniscentrum op High Tech Campus in Eindhoven

Schade 1016

Adviesbedrijf Aon wil de drempel voor start-ups en scale-ups verlagen om over hun risico na te denken en opent daarom een kennisdesk op de High Tech Campus in Eindhoven. Volgens Country Manager Marc van Nuland past de desk binnen de strategie van Aon Nederland om te groeien in de Brainport regio. “De desk maakt gebruik van de internationale- en sectorexpertise van Aon, waarmee wij startende tech-ondernemers bijstaan hun specifieke risico’s te beperken. Startende lokale ondernemers kunnen hier met hun internationale risicovraagstukken terecht.”

Aon opent nieuw kenniscentrum op High Tech Campus in Eindhoven

Volgens Managing Director Global Risk Consulting Alex van den Doel kunnen startende ondernemingen bovendien niet terugvallen op eigen HR-specialisten, risk managers of juristen.

Specifieke risico’s

“Daarnaast hebben start-ups en scale-ups te maken met specifieke risico’s”, zegt Van den Doel. “Dat geldt met name rondom de financiering, maar ook internationale aansprakelijkheid, patenten en andere immateriële risico’s. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer een buitenlandse klant of financier niet of te laat betaalt, betaling in vreemde valuta problemen oplevert of wanneer een partij je aansprakelijk stelt voor een schade?”

Het kenniscentrum werd donderdagavond geopend door burgemeester van Eindhoven en voorzitter van Brainport Development John Jorritsma.

Reageer op dit artikel