nieuws

VPV Rotterdam-prijs uitgereikt aan ‘Clubhuis van de Verzekeringen’

Schade 1197

Voor het eerst sinds de eerste editie in 2003 is de VPV Rotterdam-prijs niet uitgereikt aan een persoon, maar aan een initiatief. Het beeldje ging naar het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum in Rotterdam. De Rotterdamse assurantieclub VPV prees de VNAB dat het in 2016 tegen de stroom in durfde te roeien met het oprichten van een fysieke ontmoetingsplek. VNAB-directeur Wim Span nam het beeldje in ontvangst van VPV-jurylid en ASR-directeur Boudewijn van Uden.

VPV Rotterdam-prijs uitgereikt aan ‘Clubhuis van de Verzekeringen’

Volgens Van Uden is het ontmoetingscentrum een sprekend voorbeeld van de verbinding tussen een verzekeringswereld waarin de technologie steeds belangrijker wordt, en de behoefte aan persoonlijk contact. “Om juist in deze tijd een platform op te richten dat zich hierop richt, getuigt niet alleen van realiteitszin, maar ook van durf. De latente behoefte binnen de bedrijfstak is haarfijn aangevoeld en op zijn Rotterdams omgezet van gedachten en woorden in concrete daden”, zei Van Uden bij de uitreiking.

Clubhuis

VNAB-directeur kreeg het beeldje in het ontmoetingscentrum overhandigd en was trots op de 15.000 mensen die sinds de oprichting de plaats bezocht hebben. “Dat zijn allemaal vakmensen die hier bijeenkomen. Dit is een plek om elkaar te ontmoeten, om klanten uit te nodigen, om te praten met verzekeraars en makelaars. Dit is het Clubhuis van de Verzekeringen”, aldus Span.

Goed doel

Aan de VPV Rotterdam-prijs is een geldbedrag van 1.000 euro verbonden dat de winnaar aan een goed doel mag schenken. VNAB heeft gekozen voor de stichting JINC. Een organisatie die kinderen van 8 tot en met 16 jaar uit een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen helpt met het ontwikkelen van hun talenten. Vorige maand stond Aon-directeur Marc van Nuland in het kader van ‘Baas van Morgen’ een dag zijn plek af aan een 14-jarige vmbo-scholiere. Een initiatief van stichting JINC.

Debat

De avond werd vervolgd met precies dat waar het kennis- en ontmoetingscentrum voor bedoeld is: een debat met verzekeringsprofessionals uit alle onderdelen van de keten. Scenario- en strategiespecialist Paul de Ruijter gaf een lezing over de impact van de vierde industriële revolutie op de branche, gevolgd door een paneldiscussie. De bijeenkomst was de eerste van een drieluik dat VPV Rotterdam organiseert rond dit thema.

Reageer op dit artikel