nieuws

Update Audascan geeft verzekeraar nog completer beeld van auto

Schade 2278

Software- en databedrijf Solera heeft een nieuwe release uitgegeven van Audascan. Daarmee kunnen verzekeraars en volmachten veel meer voertuiginformatie opvragen dan voorheen. Audascan 360 is onder meer uitgebreid met informatie over reparatiekosten, veiligheid op basis van bekende claims, de aanwezigheid van standaard of optionele rijhulpsystemen en diefstalgevoeligheid.

Update Audascan geeft verzekeraar nog completer beeld van auto

De extra data zijn voor verzekeraars en volmachten te gebruiken om de risico’s beter in te schatten. Zo is een accuratere premiestelling te bereiken en kan het acceptatieproces worden verbeterd. “De veranderingen in het Nederlandse wagenpark zijn een zeer belangrijk thema voor onze klanten”, zegt Fred Slikker, managing director van Solera in Nederland. “Onze klanten hebben dringend behoefte aan inzicht in de impact hiervan op de verzekerbaarheid van auto’s naar de toekomst toe.”

Datavelden

Audascan, een samentrekking van Automotive Data Scan, levert data op basis van kenteken en type voertuig. In de nieuwe versie zijn 150 datavelden opgenomen. Solera is ook de ontwikkelaar achter Audatex, een programma voor het vastleggen en calculeren van autoschades.

Reageer op dit artikel