nieuws

Unigarant wil miljoenen verhalen op gemeente Dordrecht om paaltje in de weg

Schade 3202

De gemeente Dordrecht is volgens Unigarant nalatig geweest in het plaatsen van markeringen en waarschuwingsborden bij zogenaamde pollers; paaltjes die omhoogkomen uit het wegdek. Een man die in 2013 deels verlamd raakte bij een aanrijding met zo’n poller, krijgt van Unigarant 2,1 miljoen euro schadevergoeding. De verzekeraar wil dat bedrag verhalen op de gemeente, zo blijkt uit de rechtszaak waarbij AD/De Dordtenaar aanwezig was.

Unigarant wil miljoenen verhalen op gemeente Dordrecht om paaltje in de weg

Het slachtoffer was bijrijder in een auto die in 2013 achter een bestelbusje de Grote Markt op wilde rijden. De bestuurder zag het stoplicht niet en was niet bekend met het systeem van paaltjes die uit de grond omhoogkomen. De bijrijder raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. Unigarant betaalde al 941.000 euro aan voorschotten uit.

Zorgplicht

Volgens de verzekeraar had de gemeente Dordrecht kunnen weten dat het een keer fout zou gaan. Ten tijde van het ongeval waren er gemiddeld twee ongevallen per week met de pollers. “Dordrecht had er rekening mee dienen te houden dat er weggebruikers zouden zijn die niet bekend waren met de situatie ter plaatse. De gemeente heeft de zorgplicht die op haar rustte om de verkeersveiligheid te waarborgen, geschonden”, tekende het AD op van de Unigarant-advocaat.

De gemeente vindt zichzelf niet aansprakelijk voor het ongeval en wijst erop dat de bijrijder geen gordel zou hebben gedragen. De rechter moet nog uitspraak doen.

Reageer op dit artikel