nieuws

Lager eigen risico voor pizzakoerier met ‘verkeersdiploma’

Schade 754

De Vereende gaat restauranthouders belonen als ze hun maaltijdbezorger naar een training sturen om veiliger te rijden. Werkgevers van pizzakoeriers en andere bezorgscooterrijders die een certificaat kunnen overleggen, krijgen een korting van € 450 op het eigen risico.

Lager eigen risico voor pizzakoerier met ‘verkeersdiploma’

Verzekeraar De Vereende is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Doel is de verkeersveiligheid vergroten en het aantal scooterschades en de hoogte ervan terugdringen.

Bromfietstraining

Voor maaltijdbezorgers heeft de KNMV een speciale training ‘Risico Bromfiets’ ontwikkeld. De Vereende hoopt dat restauranthouders hun koeriers naar deze verkeerscursus sturen. De training van een halve dag levert deze bezorgers een certificaat op. Rijdt een gecertificeerde pizzakoerier toch een WA-schade, dan verlaagt De Vereende het eigen risico. In plaats van € 1.350 betaalt de verzekerde dan € 900 zelf. De korting geldt alleen op de eerste gemelde schade per gecertificeerde chauffeur in een verzekeringsjaar.

Gedragsregels

Maaltijdbezorgers op een scooter zijn een flinke kostenpost voor verzekeraars. Vorige maand bleek dat ze zes keer vaker schade rijden dan privébrommers. Ook ligt het gemiddelde schadebedrag 75% hoger. De Vereende startte samen met Veilig Verkeer Nederland een campagne met vijf ‘gouden gedragsregels’. Die schrijven onder andere voor dat koeriers rustig rijden en niet op hun telefoon kijken of bellen terwijl ze onderweg zijn.

Reageer op dit artikel