nieuws

Gerichte premieverhogingen dragen bij aan recordomzet Allianz

Schade 2151

Allianz Benelux heeft een recordomzet behaald in 2018. Het premie-inkomen op schadeactiviteiten steeg met 2 procent tot 1,4 miljard euro. Op leven werd 2,7 miljard omzet geboekt, een stijging van 4,5 procent. De combined ratio zakte met een vol procentpunt tot 94,7 procent. De nettowinst van Allianz Benelux schoot omhoog van 172 miljoen euro in 2017, tot 203 miljoen euro afgelopen jaar.

Gerichte premieverhogingen dragen bij aan recordomzet Allianz

Allianz ziet de goede resultaten als een gevolg van ‘gerichte premieverhogingen en de keuze om afscheid te nemen van enkele verlieslatende segmenten.’ Allianz voerde per 1 januari premieverhogingen door voor zakelijke verzekeringen. Vrachtauto’s en bussen betalen sinds dit jaar 15 procent meer. Allianz verwacht ook op andere terreinen in te grijpen. “Op sommige segmenten in de schadeportefeuille viel de ontwikkeling van de combined ratio echter tegen. Wij houden deze ontwikkeling nauwgezet in de gaten en zullen daar waar nodig ook de nodige maatregelen nemen”, schrijft Allianz in een persbericht.

Klantgerichter

Regional CEO Anthony Bradshaw is tevreden met de resultaten over 2018. “Ons klantenbestand is met 2,3% gegroeid. Wij worden stap voor stap klantgerichter, flexibeler en minder complex dankzij onze transformatieprogramma’s. Die stellen ons in staat om succesvol te kunnen inspelen op de veranderende wensen van onze klanten.”

Reageer op dit artikel