nieuws

VWPFS gaat in zee met Allianz en FGD

Schade 1206

Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) bouwt de volmachtactiviteiten van VVS Assuradeuren af. Hiervoor in de plaats komen (provinciale) partnerships met Allianz Benelux en FGD Assuradeuren, waar de portefeuilles worden voortgezet.

VWPFS gaat in zee met Allianz en FGD

VWPFS heeft besloten de focus op haar kernactiviteiten te vergroten door operationele verantwoordelijkheden te minimaliseren en meer nadruk te leggen op productontwikkeling en innovatie. Deze beslissing is genomen na strategisch onderzoek naar de verzekeringstak van VWPFS.

Autoverzekeringen

Per 1 april 2019 neemt Allianz de portefeuille voor de particuliere en kleinzakelijke autoverzekeringen van VVS over. Hiertoe behoren autoverzekeringen en bedrijfswagenverzekeringen van de merken uit de Volkswagengroep (Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA) die via de dealer of online worden gesloten. De samenwerking heeft tot gevolg dat operationele activiteiten op het gebied van acceptatie, schaderegeling en administratie bij Allianz worden ondergebracht. De commerciële- en marketingactiviteiten blijven bij VWPFS liggen.

Automotive verzekeren

VWPFS heeft Allianz als partner gekozen vanwege de sterke strategische focus op automotive verzekeren en de visie op innovaties. Inmiddels heef FGD de volmacht voor zakelijke verzekeringsportefeuilles overgenomen van VVS. Hiertoe behoren onder meer de Garagepakketpolis en Wagenparkverzekeringen. In samenspraak met de volmachtgevers is gekozen voor een overdracht naar FGD, vanwege hun expertise op de zakelijke automotivemarkt.

Tussenpersonen

FGD heeft DFM Verzekeren, onderdeel van VWPFS, is als bemiddelaar aangesteld. Klanten behouden hiermee hun aanspreekpunt en dienstverlening. Per 1 januari 2019 beëindigt VWPFS de samenwerking van VVS met onafhankelijke tussenpersonen. Dit betekent dat verzekeringen na contractvervaldatum niet meer worden verlengd. De betreffende tussenpersonen zijn hiervan reeds op de hoogte gebracht.

Reageer op dit artikel