nieuws

Ook Turien & Co. komt met cyberverzekering voor particulieren

Schade 1634

Volmachtbedrijf Turien & Co. Assuradeuren heeft samen met Hiscox een cyberverzekering voor particulieren ontwikkeld. De CyberCare Polis biedt eerste hulp bij cybercriminaliteit en vergoedt verlies geld van de bankrekening. Ook identiteitsfraude is verzekerd. 

Ook Turien & Co. komt met cyberverzekering voor particulieren

Turien & Co. ziet de noodzaak van en vraag naar een particuliere variant op termijn groeien. “Eén op de vijf Nederlanders heeft in 2017 al te maken gehad met een vorm van cybercriminaliteit. Snelle en goede ondersteuning is (…) onmisbaar als men onverwacht geconfronteerd wordt met cybercriminaliteit.”

Ervaren professionals

De CyberCare Polis biedt hulp als de verzekerde het slachtoffer is van cybercriminaliteit door bijvoorbeeld phishing, malware (virussen) en ransomware. Verzekerd zijn de kosten van hulpverlening, onderzoek en het herstel van gegevens. De klant wordt hierbij bijgestaan door ervaren security professionals. Daarnaast vergoedt de verzekering verlies van geld van de bankrekening en ook identiteitsfraude (online en offline) is verzekerd. Voor een maandpremie van € 12,50 exclusief assurantiebelasting is het hele gezin verzekerd.

Eerdere initiatieven

Turien & Co. is niet de eerst partij die met een cyberpolis voor particulieren komt. Al in juni 2016 kwam assurantiemakelaar Klap met een soortgelijk initiatief. VKG was zelfs nog eerder, in oktober 2015. Univé kwam twee jaar later met een polis waarmee consumenten zich kunnen beschermen tegen de schade als criminelen pc of of smartphone hacken.

Reageer op dit artikel