nieuws

Meer mensen wisselen van zorgverzekeraar

Schade 644

Meer verzekerden hebben gekozen voor een nieuwe zorgverzekeraar. Ruim 1,1 miljoen mensen hebben hun verzekering opgezegd met ingang van 1 januari 2019. Dat komt neer op 6,6 procent overstappers, blijkt uit voorlopige cijfers van Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Meer mensen wisselen van zorgverzekeraar

Het overstappercentage ligt iets hoger vergeleken met een jaar geleden. Toen switchte 6,2 procent van de Nederlanders van zorgverzekeraar. Twee jaar geleden was dat nog 6,4 procent en in 2016 6,3 procent.

1 februari

Verzekerden hebben tot 1 januari de gelegenheid hun zorgverzekering op te zeggen en hebben vervolgens tot uiterlijk 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Het definitieve percentage overstappers wordt begin februari bekendgemaakt.

Nieuw zorgstelsel

Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006 kwam het aantal overstappers maar 1 keer boven de 7% uit. Dat was is het overstapseizoen 2012-2013. In 2007-2008 was het percentage het laagst: 3,5%.

Reageer op dit artikel