nieuws

Kou tussen SRK, NN en Aegon uit de lucht

Schade 2520

Rechtsbijstandsverlener SRK en mede-eigenaren Nationale-Nederlanden en Aegon hebben hun conflict bijgelegd. In een gezamenlijk statement laten de partijen weten een akkoord op hoofdlijnen te hebben. De komende tijd werken ze dat verder uit.

Kou tussen SRK, NN en Aegon uit de lucht

SRK Rechtsbijstand vocht afgelopen oktober bij de Ondernemingskamer voor het eigen voortbestaan. NN en Aegon, samen goed voor het overgrote merendeel van de omzet van de rechtsbijstandsverlener, wilden de samenwerking met SRK per 1 januari 2019 beëindigen. De Ondernemingskamer stak daar een stokje voor. Deze rechter stelde de opzeggingen met een halfjaar uit tot 1 juli 2019. Ook werd een mediator aangesteld die moest gaan bemiddelen tussen de partijen. Er moet een oplossing worden gevonden voor zowel personeel als klanten van SRK.

Resultaat op hoofdlijnen

Voor donderdag (morgen) stond een nieuwe zitting van de Ondernemingskamer gepland. Die gaat niet door, melden SRK, NN en Aegon. In een gezamenlijk statement zeggen de drie partijen een overeenkomst te hebben bereikt. “De drie partijen zijn positief over het bereikte resultaat op hoofdlijnen. De komende periode worden door de betrokken partijen de hoofdlijnen verder uitgewerkt en daarna wordt de transitie voorbereid, die per 1 juli 2019 gepland staat.”

Sinds het conflict speelt, wordt gespeculeerd over een overname van SRK door rechtsbijstandverzekeraars Arag of DAS. Of dat de uitkomst is van het hoofdlijnenakkoord is niet bekend. Op de inhoud gaan de partijen pas in als alles is uitgewerkt, zegt NN-woordvoerder Bas Kuik. Volgens Kuik wordt er gezocht naar een oplossing die in het belang is van de werknemers.

Reageer op dit artikel