nieuws

Juwon: weer meer juweliers overvallen

Schade 266

Juweliers en edelsmeden worden weer vaker het slachtoffer van een overval. Uit cijfers van verzekeraar Juwon komt naar voren dat het in 2018 om een verdubbeling gaat ten opzichte van 2017.

Juwon: weer meer juweliers overvallen

In 2018 werden tien juweliers overvallen tegen vijf het jaar ervoor. Het aantal ramkraken halveerde bijna: van negen naar vijf. Op het dieptepunt, 2011, lag het aantal overvallen op Nederlandse juweliers op 89; het langjarige gemiddelde komt uit op 25 per jaar.

Preventie en pakkans

Preventie blijkt zijn vruchten af te werpen, maar ook de gestegen pakkans – meer dan de helft van de overvallers wordt opgepakt – heeft voor minder overvallen gezorgd. “De kans dat de overval op beeld werd vastgelegd, bijvoorbeeld door een van de vele beveiligingscamera’s, was namelijk bijna honderd procent”, verklaart directeur Maurits Mooij van Juwon, waarbij meer dan zevenhonderd juweliers en edelsmeden zijn aangesloten.

Reageer op dit artikel