nieuws

Interpolis ondersteunt verkeersveiligheidsinitiatieven

Schade 292

Veilig rijden heeft € 112.000 opgeleverd voor het verder verbeteren van de verkeersveiligheid. Verzekeraar Interpolis heeft het gespaarde geld vandaag overhandigd aan de vertegenwoordigers van de Stichting Yannick, TButterfly, TeamAlert en ETSV.

Interpolis ondersteunt verkeersveiligheidsinitiatieven

Met de app AutoModus helpt Interpolis automobilisten om hun mobiele telefoon veilig te gebruiken in het verkeer. Tussen mei en december konden gebruikers van de app sparen voor zelf-aangedragen initiatieven die de verkeersveiligheid bevorderen. Voor iedere 100 kilometer gereden in AutoModus doneerde de verzekeraar 1 euro. Dat leverde uiteindelijk een bedrag op van meer dan een ton. QMusic DJ Mattie Valk en Interpolis-directievoorzitter Chantal Vergouw overhandigden vandaag het gespaarde geld aan de initiatieven.

Smartphonegebruik

De initiatieven zetten het geld onder andere in voor het ontwikkelen van een educatieve training over smartphonegebruik in het verkeer, voorlichting voor scholieren over apploos fietsen en een protocol onderzoek naar het gebruik van de mobiel bij ongelukken. “Met de steun van Interpolis en de AutoModus-gebruikers gaan we in 2019 nog meer kinderen bewustmaken dat verkeerd gebruik van de smartphone op de fiets extreem gevaarlijk is”, zegt oprichter Michael Kulkens van TButterfly. “Dat doen we door middel van nog meer voorlichtingen en ludieke acties van onze stichting.”

Emotionele schade

Directievoorzitter Chantal Vergouw van Interpolis stelt dat de verzekeringsmaatschappij dagelijks de materiële, maar vooral de emotionele schade van verkeersongevallen ervaart. “Dat gaat mij niet in de koude kleren zitten. Als wij iets kunnen doen om de risico’s te voorkomen, dan zie ik dat als onze morele plicht naar de samenleving. Nederland veiliger maken, 25% minder verkeersongevallen in 2020, is wat wij nastreven. Het voorkomen van risico’s en het vergroten van de verkeersveiligheid hoort bij de kern van wat wij doen, maar we willen en kunnen dat niet alleen. Dankzij de AutoModus app brengen we bestuurders én goede initiatieven bij elkaar, en werken we samen aan het vergroten van de verkeersveiligheid in Nederland.”

280 keer de wereld rond

In totaal reden AutoModus gebruikers al 280 keer de wereld rond, zonder hun mobiel te gebruiken. Interpolis gaat dit jaar door met het ondersteunen van verkeersveiligheidsinitiatieven met de  app.

Reageer op dit artikel