nieuws

‘Intermediair steeds beter te spreken over uitvaartverzekeraars, maar roep om provisie blijft’

Schade 832

De tevredenheid van het intermediair over uitvaartverzekeraars blijft groeien. Dat concludeert onderzoeksbureau Ipsos uit 700 beoordelingen over de dienstverlening van deze maatschappijen. Adviseurs waarderen Monuta het hoogst. Verbeterpunt zou de terugkeer van provisie op uitvaartverzekeringen zijn.

‘Intermediair steeds beter te spreken over uitvaartverzekeraars, maar roep om provisie blijft’

Volgens de Ipsos TOF Tracker, periodiek onderzoek naar tevredenheid onder intermediairs, blijft het belang van adviseurs bij het afsluiten van een uitvaartpolis net zo groot als in voorgaande jaren. In 2018 werd een kwart van de verzekeringen via het intermediair afgesloten.

Monuta hoogste cijfer

De klanttevredenheid is volgens het onderzoek opnieuw gestegen. Volgens Ipsos worden intermediairs jaar na jaar tevredener over uitvaartverzekeraars. Monuta komt met een rapportcijfer van een 8 als beste uit de bus, gevolgd door Yarden en Ardanta (beide 7,9). Vooral de digitale ondersteuning en het administratieve proces zijn verbeterd ten opzichte van voorgaanden jaren.

Terugkeer van provisie

Intermediairs houden nog wel een wensenlijstje, aldus Ipsos. In de gegeven antwoorden klinkt regelmatig het verlangen tot terugkeer van de provisie op uitvaartverzekeringen. “Een logische wens vanuit intermediairsperspectief”, aldus de onderzoekers. Provisie zou volgens de ondervraagden, die hinder ondervinden van het directe afsluitkanaal, kunnen zorgen voor een eerlijker speelveld.

Medische acceptatie

Andere verbeterpunten die intermediairs aangeven gaan over de extranetten en de medische acceptatie. Adviseurs zouden willen dat verzekeraars klanten een eigen inlogomgeving bieden. Ook kan het proces rondom medische acceptatie bij veel uitvaartverzekeraars beter worden ingericht en ondersteund.

De TOF Tracker was tot vorig jaar een tool van marktonderzoeksbureau GfK. Een deel van dat bedrijf werd in oktober 2018 overgenomen door Ipsos. Dat concern voert daarom voortaan de onderzoeken binnen de financiële dienstverlening uit.

Reageer op dit artikel