nieuws

Inboedelverzekering helpt Vlaardingse huurders uit de brand

Schade 1526

Een deel van de bewoners van de vijftien huurwoningen in Vlaardingen die tijdens de jaarwisseling onbewoonbaar raakten tijdens een dakbrand, kunnen voor een tijdelijk onderdak een beroep doen op hun inboedelverzekering. Dit meldt de verhuurder Waterweg Wonen. Voor de huurders zonder inboedelverzekering wordt een andere oplossing gezocht.

Inboedelverzekering helpt Vlaardingse huurders uit de brand

Tijdens de jaarwisseling brak er rond 1.30 uur brand uit in het dak van het recent gerenoveerde woningcomplex. Vuurwerk lijkt oorzaak te zijn van de brand, maar tegenover RTV Rijnmond geeft een woordvoerder van de woningbouwvereniging aan dat ook kortsluiting in de zonnepanelen op de daken niet moet worden uitgesloten.

Beroep op inboedelverzekering

Vijftien woningen raakten als gevolg van de dakbrand onbewoonbaar. Het herstel ervan gaat zeker 2,5 maanden duren. In de tussentijd moeten de gedupeerden op zoek naar vervangende woonruimte. Eigenaars moeten voor een dergelijke schade een beroep doen op hun opstalverzekeringen. Ik het geval van een huurwoning kunnen huurders een beroep doen op hun inboedelverzekering. In overleg met verzekeraars wordt ook voor vervangende woonruimte gezorgd als de huurwoning niet meer bewoond kan worden. Er zijn in dit geval echter ook huurders zonder verzekering. Voor hen  zoekt Waterweg Wonen naar een andere oplossing.

Reageer op dit artikel