nieuws

Hackers, fraude en klimaat grootste risico’s

Schade 482

De grootste bedreiging voor het bedrijfsleven in 2019 komt uit de hoek van hackers. De top drie van risico’s wordt gecompleteerd door datafraude en onvoldoende inspelen op klimaatverandering. Dat blijkt uit een rapport van risicobeheerder Marsh in samenwerking met het World Economic Forum en Zurich Insurance Group.

Hackers, fraude en klimaat grootste risico’s

Cyberaanvallen zijn voor leidinggevenden van bedrijven nu nog een grote blinde vlek. Uit de ondervraging van 12.500 leidinggevenden uit 140 landen komt naar voren dat bedrijven steeds meer naar klimaatrisico’s zijn gaan kijken. Hoewel die wel degelijk problemen kunnen veroorzaken, wordt daardoor het gevaar van hackers over het hoofd gezien.

Internationale samenwerking

Volgens de onderzoekers zou er veel meer op internationaal vlak moeten worden samengewerkt om de risico’s te bestrijden. Momenteel staan de internationale betrekkingen echter op scherp, mede door de brexit en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Belangrijkste bedrijfsrisico’s

Uit recent wereldwijd onderzoek van Allianz kwam naar voren dat cyberrisico’s én bedrijfsschade topprioriteit heeft voor bedrijven in 2019. Zowel voor cyberincidenten als voor bedrijfsschade geldt dat wereldwijd 37% van de respondenten dit als de belangrijkste bedrijfsrisico’s gezien.

 

 

Reageer op dit artikel