nieuws

Examentraining (95): Schade Particulier

Schade 1733

Iedereen die een Wft-beroepskwalificatie (behaald voor 1 april 2017) in stand wil houden, moet voor 1 april 2019 succesvol het relevante PE-examen afleggen. Samen met opleidingsinstituut Hoffelijk Financieel biedt am:web adviseurs opnieuw de helpende hand door tweewekelijks een volledig uitgewerkte casus aan te bieden. Daarnaast biedt Hoffelijk Financieel adviseurs gratis de mogelijkheid om extra te oefenen met nieuwe casussen en kennisvragen. Deze week een casus met vragen uit de module Schade Particulier.

Examentraining (95): Schade Particulier

Casus
Stefan (55) is een alleenstaande man en woont in een appartement in Den Haag. Hij heeft een afspraak ingepland met de adviseur Wft Schadeverzekeringen Particulier voor het doorlopen van enkele zaken. Momenteel heeft Stefan de volgende verzekeringen lopen:

  • Zorgverzekering;
  • Aanvullende ziektekostenverzekering tandmodule (zie bijlage);
  • Inboedelverzekering;
  • Woonhuisverzekering;
  • Aansprakelijkheidsverzekering particulieren; en
  • Rechtsbijstandverzekering (zie bijlage).

Vraag 1
Sinds kort is geconstateerd dat Stefan etalagebenen (stadium 2) heeft. Hoeveel behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekering met betrekking tot etalagebenen?

a) Geen.
b) De eerste 12 behandelingen.
c) De eerste 18 behandelingen.
d) De eerste 37 behandelingen.

Toetsterm
2e.11: De kandidaat kan de polisdekking van de zorgverzekering en (aanvullende) ziektekostenverzekeringen toelichten.

Vraag 2
Stefan is dit kalenderjaar een wortelkanaalbehandeling ondergaan. De kosten van deze behandeling kwamen uit op € 350,-. Welk bedrag wordt vergoed door de verzekeraar volgens de verzekeringskaart? Gebruik de bijlage voor het beantwoorden van de vraag.

Antwoord: € […]

Toetsterm
2e.11: De kandidaat kan de polisdekking van de zorgverzekering en (aanvullende) ziektekostenverzekeringen toelichten.

Vraag 3
Stefan wil zijn appartement verhuren in vakantieperiodes. Stel dat er schade is aan zijn woning na verhuur. Wat kan hij dan verwachten van de verzekeraar waar hij een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten? Gebruik de bijlage voor het beantwoorden van de vraag.

a) Volledige rechtsbijstand.
b) Alleen juridisch advies.
c) Geen rechtsbijstand

Toetsterm
2c.4: De kandidaat kan beoordelen welke zaken of belangen van de klant onder de dekking van aansprakelijkheid- of rechtsbijstandsverzekeringen kunnen worden geschaard, inclusief alle subdekkingen.

 

Banner Hoffelijk Antwoorden

Banner Hoffelijk Meer oefeningen

Eerdere examentrainingen zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel