nieuws

BSA blijft regres bij verzuim voor overheid doen

Schade 312

BSA Schaderegeling uit Zoetermeer heeft voor de tweede keer op rij de Europese aanbesteding gewonnen voor het uitvoeren van het regresrecht van het Rijk bij verzuim. De komende jaren mag BSA doorgaan met het verhalen van loonschade bij verzuim van Rijksambtenaren veroorzaakt door derden. 

BSA blijft regres bij verzuim voor overheid doen

In het regres is geregeld dat wanneer een medewerker uitvalt als gevolg van een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is, de loon- en re-integratiekosten van de uitgevallen medewerker verhaald kunnen worden op de (verzekering van de) veroorzaker. Door het uitoefenen van het regresrecht kan de Staat een groot deel van de kosten als gevolg van dit verzuim vergoed krijgen.

Oorsprong bij ministerie

Juridisch dienstverlener BSA, opgericht in 1956, heeft zijn oorsprong als schadeafdeling bij het ministerie van Financiën. Inmiddels is het uitgegroeid tot een zelfstandige organisatie die juridische diensten biedt aan werkgevers rondom het thema aansprakelijkheid en verzuim. Bij BSA werken ongeveer 40 mensen.

 

 

Reageer op dit artikel