nieuws

Trap gebroken, werk kwijt, wel € 15.000 smartengeld

Schade 1892

ASR heeft namens  een stukadoorsbedrijf € 15.000 smartengeld en schadevergoeding betaald aan een leerling-stukadoor die ernstig gewond raakte bij een bedrijfsongeval. Bij een val van een defecte trap liep de man een scheur in zijn ruggenwervel en een gebroken pols op. Dat was voor zijn toenmalige werkgever echter geen beletsel om hem hierna via WhatsApp de wacht aan te zeggen.

Trap gebroken, werk kwijt, wel € 15.000 smartengeld

De 33-jarige inwoner van Kampen was in september vorig jaar net drie dagen in een werkervaringsproject bezig voor zijn nieuwe werkgever, een stukadoorsbedrijf uit Overijssel. Op de zolderverdieping van  particuliere woning in Ootmarsum gebruikte hij een daar staande aluminium trap van 2,5 meter hoog om de kamer af te plakken, zodat de muren konden worden gespact.

Scharnier brak

Terwijl hij bovenaan de trap stond te werken brak een scharnier, waardoor de trap uit elkaar klapte en de man eraf viel en plat op zijn rug op een betonnen vloer terecht kwam. Omdat hij niet wilde ‘piepen’ heeft hij nog even doorgewerkt, maar toen hij zich ’s middags met hevige pijn bij de huisarts meldde, stuurde die hem meteen door naar het ziekenhuis, waar hij twee nachten moest blijven. Daar bleek hij bij zijn val onder meer een scheur in een ruggenwervel en een gekneusde pols op te hebben gelopen.

Werkgever aansprakelijk gesteld

Zijn toenmalige werkgever informeerde destijds via WhatsApp nog wel even hoe het ermee ging, maar had toen toch maar laten weten dat hij niet terug hoefde te komen. Samen met letselschadebureau JBL&G heeft de man toen met succes zijn toenmalige werkgever aansprakelijk gesteld voor het ongeluk. Hoewel de Arbeidsinspectie niet is ingeschakeld na het bedrijfsongeluk heeft ASR namens het stukadoorsbedrijf nu € 15.000 schadevergoeding en smartengeld uitgekeerd.

Reageer op dit artikel