nieuws

Tanddekking populairste aanvullende verzekering voor Fikkie en Minoes

Schade 469

Een overstapseizoen mag dan ontbreken voor huisdieren, toch kent de zorgverzekering voor huisdieren een paar verrassende overeenkomsten met de menselijke variant, zij blijkt uit gegevens van huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg. Ook bij Fikkie en Minoes is er weinig behoefte aan een hoog eigen risico en wordt er vaak gekozen voor een aanvullende verzekering.

Tanddekking populairste aanvullende verzekering voor Fikkie en Minoes

Uit een vergelijking tussen de menselijke zorgverzekeringen en de recente polissen van marktleider Reaal Dier & Zorg, is te concluderen dat eigenaren hun huisdier bijna net zo goed verzekeren tegen ziektekosten als zichzelf. Dat blijkt vooral uit de keuze van het vrijwillige eigen risico. Bij de humane zorgverzekering kiest 13% voor een vrijwillig eigen risico variërend van € 100 tot € 500. Bij de huisdierverzekering kiest 16% van de eigenaren voor een vrijwillig eigen risico van € 100, 22% kiest voor € 150.

Aanvullende dekking

Net als bij de menselijke variant zijn ook bij de huisdierverzekering aanvullende dekkingen populair. Van de huisdiereigenaren kiest 46% hiervoor. De aanvullende dekking ‘Gebit’ is met 37% de populairste aanvullende dekking bij de huisdierverzekering boven op de basisverzekering. Onder de menselijke inwoners van ons land heeft 84% één of meer aanvullende dekkingen. Net als bij hond of kat is ook bij ons tandheelkunde’ de populairst aanvullende dekking (44,8%).

Reageer op dit artikel