nieuws

Menzis CFO Janssen stapt opnieuw op de bus

Schade 1341

Zorgverzekeraar Menzis moet op zoek naar een nieuwe CFO. Frank Janssen stapt namelijk per juni 2009 over naar openbaar vervoersbedrijf Keolis, waar hij CEO wordt. De rvc van Menzis is een opvolgingsprocedure voor Janssen begonnen.

Menzis CFO Janssen stapt opnieuw op de bus

Helemaal vreemd is de baanwissel van Janssen niet. Buiten een kort intermezzo in 2009 bij Boer & Croon en het CBR, werkte hij voor hij in 2010 in dienst trad bij Menzis, 17 jaar als als CFO bij OV-bedrijf Connexxion. Bij Menzis was hij eerst directeur Financiën en vervolgens directeur Operations  totdat hij in april 2015 als CFO en vice voorzitter van de raad van bestuur werd benoemd.

Uitdaging als bestuurder

De maatschappelijke missie van Keolis, dat het openbaar vervoer verzorgt in Gelderland, Twente, Overijssel, Utrecht en Almere, was voor Janssen een extra stimulans om toch weer op de bus te stappen.  “Wel bijzonder, want ik werk nog iedere dag met veel plezier bij Menzis. Ik vind het echter belangrijk om in beweging te blijven en mijzelf uit te dagen; ook als bestuurder. De nieuwe functie van CEO bij Keolis Nederland past daar perfect bij.”

Reageer op dit artikel