nieuws

Risk manager Annemarie Schouw krijgt Lifetime Achievement Award

Schade 817

Voormalig Narim-voorzitter Annemarie Schouw heeft in Brussel de Lifetime Achievement Award voor risk managers gewonnen. De jury kende haar de prijs toe vanwege haar inspanningen om het vak van Risk & Insurance manager verder te professionaliseren. Zowel binnen de verzekeringsbranche als bij de bedrijven waar de risk managers werken.

Risk manager Annemarie Schouw krijgt Lifetime Achievement Award

Schouw begon haar loopbaan bij een baggeraar en werd later risk manager bij Tata Steel. “Ik kwam voortdurend in contact met risico’s. Het is heel vanzelfsprekend gegaan. Het is geen baan, het is een beroep. Het is mijn passie, daarom kan ik andere mensen er van overtuigen dat dit het mooiste beroep is dat er bestaat”, zegt Schouw op de website van Ferma, de Europese federatie van Risk Manager Associaties.

Niet-verzekerbare risico’s

Als voorzitter van Narim stelde Schouw dat risk managers de laatste jaren steeds zichtbaarder worden. “Het gaat niet meer alleen om het afdekken van de verzekerbare risico’s door verzekeringen te kopen. Het bepalen van de niet-verzekerbare risico’s bijvoorbeeld, met als gevolg imagoschade, en het opstellen van bedrijfsimpactanalyses zijn steeds belangrijker.”

Reageer op dit artikel