nieuws

Ontploffende accu’s debet aan verwoesting verpakkingsbedrijf

Schade 1125

De brand die eind september de vestiging van verpakkingsbedrijf Montapacking in Molenaarsgraaf  volledig in de as heeft gelegd, lijkt te zijn veroorzaakt door spontaan ontplofte laptops of powerbanks die daar lagen opgeslagen. Dit vertelt eigenaar Edwin van der Ham tegen RTV Rijnmond.

Ontploffende accu’s debet aan verwoesting verpakkingsbedrijf

Op 27 september brak er ’s nachts brand uit bij Montapacking in het Zuid-Hollandse Molenaarsgraaf, een van de productielocaties van het verpakkingsbedrijf. Hoewel de brandweer met man en macht, waaronder een blushelikopter, uitrukte bleken het 10.000 vierkante meter grote pand en de daarin opgeslagen goederen niet meer te redden.

Onderzoek camerabeelden

Hoewel al snel werd geconstateerd dat de brand niet was aangestoken bleef de oorzaak lang duister. Onderzoek van camerabeelden door de verzekeraar van het bedrijf liet echter kleine ontploffingen achter in het pand zien. Daar lagen tablets en usb-powerbanks opgeslagen. “Ze lagen niet aan de lader, maar zaten allemaal nieuw in de doos”, aldus Van der Ham tegen RTV Rijnmond.  “De kans is zo ontzettend klein dat dit gebeurt, dit is niet te voorkomen.”

Sloop en herbouw

Inmiddels worden de restanten van het pand gesloopt. Van der Ham hoopt op dezelfde locatie een nieuw bedrijfspand neer te zetten.

 

 

Reageer op dit artikel