nieuws

‘NN nam met opzegging SRK geen verantwoordelijkheid voor 400 werknemers’

Schade 5043

Nationale-Nederlanden en Aegon kunnen niet zomaar per 1 januari hun contract met rechtsbijstandverzekeraar SRK opzeggen. Het vertrekken van de twee grootste klanten van SRK zou het voortbestaan in acuut gevaar brengen. De Ondernemingskamer heeft de opzeggingen met een half jaar uitgesteld tot 1 juli 2019 en een bestuurder bij SRK aangesteld die moet gaan bemiddelen tussen de partijen. De rechters waren buitengewoon kritisch over de handelswijze van Aegon en vooral NN.

‘NN nam met opzegging SRK geen verantwoordelijkheid voor 400 werknemers’

NN bracht ruim 70 procent van de omzet aan bij SRK. Volgens de rechters was NN min of meer te beschouwen als grootaandeelhouder omdat het veel inspraak had in het beleid en de strategie van de rechtsbijstandverzekeraar. Volgens de rechters had van NN in redelijkheid verwacht mogen worden dat het niet zomaar de stekker uit de samenwerking zou trekken, zonder de verantwoordelijkheid te nemen over de 400 medewerkers van SRK, de verzekerden en overige deelnemers.

De Ondernemingskamer neemt het Aegon kwalijk dat het de verhoudingen op scherp zet door zonder feitelijke onderbouwing de integriteit van het SRK-bestuur in twijfel te trekken. Curator Ben Knüppe is door de rechters aangesteld als bestuurslid en commissaris bij SRK om tot een ordentelijke scheiding te komen. Bovendien komt er een onderzoek naar het ontstaan van het conflict.

Reageer op dit artikel