nieuws

Mallant (Allianz) nieuwe voorzitter Waarborgfonds Motorverkeer

Schade 612

Thom Mallant (53) wordt per 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van het bestuur van het Waarborgfonds Motorverkeer. Hij volgt Rolf Hof op, wiens laatste zittingstermijn per diezelfde datum afloopt.

Mallant (Allianz) nieuwe voorzitter Waarborgfonds Motorverkeer

Mallant (foto) is benoemd door door de minister van Financiën en de minister voor Rechtsbescherming, op niet bindende voordracht door het Verbond van Verzekeraars, TLN (Transport en Logistiek Nederland) en de ANWB. Hij was als sinds 2011 lid van het bestuur van het waarborgfonds. In het dagelijks leven is hij directielid van Allianz in Nederland.

WA-premies

Het Waarborgfonds Motorverkeer is in 1965 opgericht voor partijen die door een motorvoertuig zoals een brommer, auto of tractor schade hebben geleden en met die schade niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Het fonds wordt gefinancierd uit jaarlijks vastgestelde bijdragen van Nederlandse motorrijtuigverzekeraars. Een deel van alle WA-premies voor motorrijtuigen gaat naar het Waarborgfonds.
Het bestuur bestaat straks naast Mallant uit Marga de Jager (directeur ANWB), Jan Boeve (directeur TLN) en Judith Schmidt (adjunct-directeur ASR).

Reageer op dit artikel