nieuws

Lloyd’s in Brussel van start met 50 werknemers

Schade 822

Vanaf vandaag is Lloyd’s actief op het Europese vasteland. De verzekeringsmarkt loopt met de opening van de dependance in Brussel vooruit op de mogelijke gevolgen van een harde Brexit. Volgens Lloyd’s helpt de vestiging ook om de expertise dichter bij de Europese klant te brengen. Op het nieuwe kantoor van de verzekeringsmarkt werken 50 mensen.

Lloyd’s in Brussel van start met 50 werknemers

“Ons besluit om een afdeling op te zetten in Brussel heeft zekerheid gebracht voor onze partners en klanten door heel Europa. We hebben ervoor gezorgd dat ze ook post-Brexit van Lloyd’s expertise en financiële zekerheden gebruik kunnen maken”, zegt Lloyd’s voorzitter Bruce Carnegie-Brown. De opening van de nieuwe afdeling van de verzekeringsmarkt werd in maart 2017 al aangekondigd. In mei van dit jaar werd de vergunning verleend door de Belgische toezichthouder.

Overgezet

De polissen die nu via Lloyd’s Brussel verhandeld worden, gaan op zijn vroegst in per 1 januari 2019. Alle bestaande verzekeringen die nog via de Londense verzekeringsmarkt lopen, moeten voor het eind van 2020 administratief zijn overgezet naar Brussel.

Reageer op dit artikel