nieuws

Insurtechs vragen wereldwijd meer patenten aan

Schade 494

Verzekeraars hebben in 2017 40 procent meer patenten aangevraagd dan een jaar eerder. In totaal telde het Britse consultancybedrijf RPC 917 verzekeringsgerelateerde patenten. Volgens RPC toont het aan dat er steeds meer in insurtech geïnvesteerd wordt. Vijf jaar geleden werden er nog maar 425 aanvragen geteld.

Insurtechs vragen wereldwijd meer patenten aan

De meeste innovaties werden gedaan op het gebied van premieberekening. Ongeveer 22 procent (199) van de aangevraagde patenten hadden te maken met de manier om risico en premie nog accurater te kunnen berekenen. Machine learning was goed voor 100 aanvragen en technieken om rijgedrag te meten kwam uit op 78.

Switchen

Als voorbeelden van insurtech-patenten noemt RPC een techniek waarin een voertuig registreert of een persoon achter het stuur zit of dat de automatische piloot is ingeschakeld. Het systeem switcht dan zelfstandig tussen twee verschillende autoverzekeringen. Een ander voorbeeld is een electronicabedrijf dat met sensoren in kantoorgebouwen de activiteiten meet en via machine learning daar een risicoprofiel uit kan destilleren.

“Het oplopend aantal aangevraaagde patenten door insurtechs toont aan hoe belangrijk technologie is geworden voor een betere efficiëntie, betere gebruikservaring en de ontwikkeling van nieuwe verzekeringsproducten”, zegt Mark Chrichard van RPC. De Amerikaanse verzekeraars Allstate Insurance (35), State Farm Mutual (34) en Hartford Fire Insurance (26) waren de grootste aanvragers van nieuwe patenten, gevolgd door de Chinese verzekeraar Ping An (23) op plaats 4.

Reageer op dit artikel